Cum construim...o casa ecologica

     Casele oferite de PRO MOB COM sunt realizate cu structura de rezistenta din lemn, termoizolatie din vata minerala, inchiderile interioare si exterioare din placi compozite şi gips- carton, finisaje moderne şi eficiente.

    Folosirea lemnului în constructii, după o perioada în care s-a considerat definitiva înlocuirea acestuia în elementele de rezistenţa, a revenit în actualitate datorita calitatilor certe ce-l clasifica ca materialul ideal pentru realizarea unui microclimat sanatos în locuinte.

    Pe lânga coeficientul de conductibilitate termica foarte redus, de 7-10 ori mai bun decât al betonului şi de 3-4 ori faţă de caramida, uşurinta de montaj, greutatea redusa şi posibilitatile de modificare în timp a partiurilor şi de extindere, au cântarit greu în stimularea optiunilor.
   
    S-au gasit soluţii pentru întarirea rezistentei la umiditate, mucegai, microorganisme şi foc, pentru atenuarea efectelor defavorabile ale neomogenitatii şi defectelor de structura inerente lemnului. S-au imaginat prinderi speciale ale elementelor din lemn, cu deranjari minime ale structurii intime şi fara întreruperea continuitatii fibrelor.