Performante

Se asigura respectarea exigentelor de calitate impuse de Uniunea Europeana la:
  • siguranta la seism (rezistenta statica si stabilitatea dinamica)
  • siguranta la foc (minim F30 dar se ajunge si la F90).
  • ambientul ecologic de viata.
  • rezistenta  termica si implicit  emanatii  reduse de CO2.
Cele mai importante lucruri la realizarea unei case din lemn:
- nu oricine stie sa faca case din lemn
- grija mare la calitatea lemnului si gradul de uscare al acestuia in momentul punerii in executie
- proiectantul sa comunice cu cel ce va executa casa inainte de a se intocmi proiectul pentru a se stabili detaliile ce pot fi executate de constructor
- proiectantul sa fie chemat pentru verificarea prinderilor structurii de lemn cu fundatia si elementele de imbinare ale lemnului la diferite faze
- multi constructori au tendinta de a elimina diagonalele dintre elementele verticale
- lemnul daca nu este cumparat tratat atunci el trebuie supus obilgatoriu unui tratament ignifug si fungicid 
 
    Prin  realizarea  unei  deosebite  rezistente  termice la peretii exteriori se obtine un consum mic de combustibil. In conformitate cu normele europene,  consumul  maxim  anual  admis  pe considerente ecologice la casele noi este 86 Kw pe  fiecare  metru  patrat  de  suprafata  utila. Solutia propusa de noi duce la un consum mediu statistic de 54 Kw/mp/an. Pentru comparatie, consumul  mediu  preconizat  la  o  casa  din caramida, cu pereti de 115 cm grosime si strat suplimentar de vata minerala, nu coboara sub  70 Kw/mp/an.
 
    Protectia fonica a cladirilor de locuit este directionata  spre  atenuarea  sunetelor cu frecvente intre 100 si 3150 Hz iar standardele cele mai exigente prevad o izolare de minimum 35 dB. Spre deosebire de casele cu pereti masivi din lemn unde protectia fonica practic nu se poate  obtine,  peretii  pe  care  ii  propunem realizeaza 44 dB si sunt variante de a ajunge la 59 dB.
 
    Spatiul util creste cu 15%, peretii avand o grosime de doua ori mai mica decat la casele in solutii traditionale.
Se   realizeaza   un   raport   optim   intre suprafata si volumul cladirii, cu efecte pozitive atat din punct de vedere estetic dar si ca efort financiar.